Bookmark and Share
Bliv ven med CPH:LITT på


eller følg os på

10. april 2013


PRESSEMEDDELELSE

De første af en række enkeltstående events arrangeret af CPH:LITT i et samarbejde med diverse samarbejdspartnere løber af stablen den 29. og 30. april og 2. maj 2013.

Den 29. april kl. 17:00 kan CPH:LITT i et samarbejde med Forlaget Sohn og Københavns Kommunes Hovedbibliotek præsentere den højaktuelle, sydafrikanske forfatter Deon Meyer. Den engelsktalende forfatter, der i april udgiver Syv dage – en forrygende og socialt indigneret politiroman fra Cape Town – vil blive interviewet af Bo Tao Michaelis.
(Der er til arrangementet i Hovedbiblioteket (indgang fra Krystalgade) gratis adgang og ingen tilmelding).

Den 30. april kl. 19:30 kan CPH:LITT i et samarbejde med Goethe Instituttet, Dansk Erhverv og forlagene C&K og People’s Press præsentere to lige så højaktuelle, tysktalende forfattere i Børsen Bygningen.
Det drejer sig om Olga Grjasnowa, som er født i Aserbajdjan i 1984. Hun har skrevet den mest omtalte debutroman i Tyskland i 2012. Romanen, Russere er sådan nogle der godt kan lide birketræer, der nu udkommer på dansk på forlaget C&K er en fascinerende emigrationsroman blottet for folklore og hjemstavnsromantik.
Og så drejer det sig om Clemens Meyer, som er født i DDR i 1977 og som i 2009 fik et veritabelt gennembrud i Danmark med Den gang vi drømte – en roman om DDR efter Murens fald. Meyer er på dansk aktuel med novellesamlingen Natten, lysene, volden på forlaget People’s Press.
De to tysktalende forfattere vil i Børsen bygningen (indgang fra Slotsholmsgade) blive interviewet af Steen Bille, som også løbene oversætter til dansk.
(Der er til arrangementet gratis adgang, men tilmelding er påkrævet. Tilmelding skal ske til: Claudia.Marchegiani@Kopenhagen.goethe.org

Den 2. maj kl. 19:00 kan CPH:LITT i et samarbejde med International Forfatterscene på Stadsbiblioteket i Malmø og Goethe Instituttet i Stockholm endnu engang præsentere Olga Grjasnowa. Denne gang i samtale med Margareta Flygt, som også løbene oversætter til svensk.
(Der er til arrangementet i Stadsbiblioteket, indgang fra Kung Oscars väg, gratis adgang og ingen tilmelding).

Læs mere om CPH:LITTs events m.m. på http://www.facebook.com/cphlitt

CPH:LITTs partnere på de to sidstnævnte projekter er:

20. marts 2013


PRESSEMEDDELELSE

Styregruppen i Københavns Internationale Litteraturfestival, CPH:LITT, har – som led i en række strategiske overvejelser om, hvordan festivalen fremadrettet kan styrke sin profil og position, nationalt og internationalt – besluttet at etablere sig som en biennale.

Næste gang publikum på CPH:LITT vil kunne opleve danske og udenlandske forfattere i indbyrdes samtale om kvalitetslitteratur bliver af samme grund i foråret 2014 og foråret 2016.

Litteraturfestivalen, der kom til verden i 2008 og siden har præsenteret henved 500 forfattere fra ind- og udland – heriblandt Paul Auster, Tahar Ben Jelloun, Salman Rushdie, Martin Walser, Per Olov Enquist, Jennifer Egan, Siri Hustvedt, Ewa Lipska, Xiaolu Guo, Amit Chaudhuri, Céline Curiol, Judith Hermann, Beate Grimsrud og Sara Stridsberg – vil fortsat præsentere danske og udenlandske forfattere i indbyrdes samtale, oplæsning, film, musik og drama. Men festivalens koncept vil også undergå forandringer og i kraft af nyetablerede strategiske samarbejder blive revitaliseret og udbygget. Herudover vil CPH:LITT løbende mellem to festivaler etablere sideevents i bi-lateriale samarbejder med venues, institutioner o.lign.

Vi glæder os til at fortælle om den videre udvikling på http://www.facebook.com/cphlitt

Styregruppen i CPH:LITT består af Per Kofod, Christian Have, Helvinn Høst, Anette Wad og Nils Bjervig. Alle pressehenvendelser rettes til Ivan Rod.